Passie voor puur en smaakvol brood

Passie voor puur en smaakvol brood

Ik ben Bart Van Laere, alias “bakker Bart”. Begin 2019 startte ik BaaB, na meer dan een jaar voorbereiding waarin ik onder andere de authentieke steenoven en de productieplaats in onze tuin bouwde.
Bakkerij BaaB is het prachtige en avontuurlijke product bestaande uit verschillende ingrediënten: mijn beroepservaring als bakker, een verlangen om als gezin meer aandacht te besteden aan gezond en voedend eten, goesting om te creëren en om op een ambachtelijke manier te werken met vuur en natuurlijke ingrediënten en de groeiende interesse in mijn omgeving naar mijn broden.

Ik maak eerlijk, puur en smaakvol brood. Zo hoop ik bij te dragen aan bewust(er) eten, proeven en genieten. Dat begint voor mij bij kwalitatieve en natuurlijke, liefst lokale, ingrediënten en bij zuurdesem dat broden een karaktervolle smaak en veerkrachtige structuur geeft.
Werken met natuurlijke processen als zuurdesem (fermentatie) en vuur, vraagt veel liefde, aandacht en geduld. Dat proef je en het houdt mijn passie levendig.
Ik doe er alles aan om brood te maken zoals brood moet zijn: krachtig en voedzaam, waar je een voldaan gevoel van krijgt.

Het compliment dat me deugd doet, komt van mensen van een zekere leeftijd die me zeggen dat het brood is zoals in hun kindertijd. Daar doe ik het voor! Ik ben ook blij dat ik mensen die het moeilijker hebben op gezondheidsvlak een waardig alternatief kan bieden, want veel mensen met maag- en darmklachten ervaren minder of geen problemen bij mijn brood.

Nieuwe recepten uitwerken, daar krijg ik echt energie van! Routine is niet aan mij besteed. Nadat ik mijn nieuwe experimenten voldoende heb verfijnd, stel ik ze graag aan jullie voor. Je zal het assortiment dus steeds zien evolueren en uitbreiden.

Ik heet je van harte welkom in de bakkerij!